latinica  ћирилица
05/06/2015 |  21:34 | Autor: Agencije

Prirodna krema za sve tipove kože

"Plemićka krema" pogodna je za sve tipove kože, jer čisti pore, sužava kapilare, umanjuje mogućnost nastanka akni, brzo se upija i ne masti osjetljive zone.
Ilustracija - Foto: flickr.com
IlustracijaFoto: flickr.com

Umjesto da novac i vrijeme trošite na skupe kreme za lice, napravite sami pomadu koja će vašu kožu učiniti zdravom, mekom i svilenkasto nježnom. Zove se "plemićka krema" i pogodna je za sve tipove kože, jer čisti pore, sužava kapilare, umanjuje mogućnost nastanka akni, brzo se upija i ne masti osjetljive zone. I što je najvažnije - pravi se od prirodnih sastojaka.

Priprema je veoma jednostavna: 150 grama svježe kisele pavlake pomiješajte sa jednim žumancetom, dodajte dvije kašike soka od svježeg krastavca i kašiku hladno cijeđenog maslinovog ulja. Sipajte 30 ml 70-procentnog alkohola, sve dobro izmiješajte i sipajte u čistu kutiju. Čuvajte u frižideru i ostavite da se malo zgusne.

Tokom pripreme, prije nego što sipate alkohol, možete da dodate AD kapi ili malo eteričnog ulja (narandža, jasmin, lavanda) jer podmlađuje kožu. Ako je lice masno, stavite više alkohola, a suvom je potrebno više pavlake i ulja. Kremu možete da koristite danju ili noću.