latinica  ћирилица
28/05/2015 |  08:38 | Autor: Agencije

Emeri: Zaslužili smo trofej

Trener Sevilje Unai Emeri izjavio da su njegovi fudbaleri zasluženo odbranili titulu u Ligi Evropa pobjedom nad ukrajinskim Dnjeprom u finalu.
Unaj Emeri (FOTO: futbolprimera.es) -
Unaj Emeri (FOTO: futbolprimera.es)

Fudbaleri Sevilje odbranili su trofej u Ligi Evropa, pošto su sinoć u Varšavi u finalu pobijedili Dnjepar sa 3:2 poslije preokreta.

"Željeli smo mnogo da osvojimo ovo takmičenje, ceijla Sevilja je to željela. Radost je mjera našeg rada. Na poluvremenu smo obavili jedan razgovor u svlačionici, gdje sam igračima rekao da moraju da ostanu mirni, jer sam znao da nas čeka još mnogo rada i u odbrani i u napadu, da svi moramo da pružimo maksimum. Ova ekipa je zaslužila trofej", rekao je trener Sevilje, a prenose španski mediji.

"Plasman u finale Lige Evropa je za nas bio veoma bitan... Kada smo već stigli do finala, samo smo uživali u njemu", dodao je Emeri.

U medijima se posljednjih dana dosta spekulisalo da će Emeri sljedeće sezone predvoditi neku drugu ekipu van Pirinejskog poluostrva, ali je trener Sevilje rekao da je srećan u klubu iz Andaluzije.

Strijelac dva gola u večerašnjem finalu za Sevilju, Kolumbijac Karlos Baka, rekao je da je ekipu do trijumfa nosila velika želja za trofejem.

"Veoma sam srećan zbog trofeja, to je bio naš cilj. Mnogo smo ga željeli. Pobjedonosni gol posvećujem Bogu, kolumbijskom narodu i mojoj ženi. Treći gol je nešto posebno. Želim da uživam sada. Najbitnije je da je tim osvojio trofej", rekao je Baka.

Sevilja je tako četvrti put osvojila Ligu Evropa i postala prvi klub kome je to pošlo za rukom, ali je i izborila plasman u Ligu šampiona naredne sezone.