latinica  ћирилица
28/05/2015 |  08:17 | Autor: SRNA

Mitropolit Amfilohije 31. maja o Đukanovićevoj izjavi

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije trebalo bi da se u nedjelju, 31. maja, oglasi povodom izjave crnogorskog premijera Mila Đukanovića da je, navodno, uoči referenduma u Crnoj Gori 2006. godine, spreman atentat na mitropolita.
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije - Foto: SRNA
Mitropolit crnogorsko-primorski AmfilohijeFoto: SRNA

Mitropolit Amfilohije nije bio u mogućnosti da kaže da li mu je poznato ono što je Đukanović iznio, jer se nalazi na Saboru SPC u Beogradu, a njegov povratak očekuje se u nedjelju, kada bi trebalo da se oglasi povodom ovih izjava.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske nije bilo moguće dobiti komentar na Đukanovićevu izjavu. Kažu da ovakvu informaciju čuju prvi put, te zbog toga nisu spremni da reaguju, prenijeli su crnogorski mediji.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio je juče da je neposredno prije referenduma 2006. godine "imao bezbjednosno povjerljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi pojačali težinu tvrdnji o nepouzdanoj bezbjednosti Crne Gore i navodnoj beskrupuloznosti vlasti". /kraj/tb/da