latinica  ћирилица
28/05/2015 |  07:49 | Autor: SRNA

Čubrilović nastavlja posjetu Briselu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović nastavlja posjetu Briselu u okviru koje će imati više susreta sa zvaničnicima Evropskog parlamenta.
Brisel - Čubrilović -  Žan Erik Pike - Foto: SRNA
Brisel - Čubrilović - Žan Erik PikeFoto: SRNA

Čubrilović je juče zvaničnike Evropskog parlamenta i Evropske komisije upoznao o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, istakavši da postoji jasna opredijeljenost svih nivoa vlasti za ostvarivanje napretka na putu evropskih integracija.

Tokom jučerašnjih sastanaka sa više zvaničnika čije je djelovanje u vezi sa Balkanom, Čubrilović je istakao da je Narodna skupština Republike Srpske, jednoglasnim usvajanjem Izjave o evropskom putu BiH, nedvosmisleno pokazala politički konsenzus za ispunjavanje evropskih standarda u oblasti zakonske regulative, funkcionalnijeg javnog sektora i stvaranja povoljnijeg ambijenta za investiranje.

Čubrilović je razgovarao i sa direktorom za zemlje zapadnog Balkana u Direktoratu za susjedstvo i pregovore za proširenje Žanom Erikom Pikeom, direktorom za Zapadni Balkan i Tursku Edvardom Auerom, te poslanicima u Evropskom parlamentu Andrejom Plenkovićem i Toninom Piculom.

Iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske saopšteno je da su tokom sastanaka sagovornici podržali prijedlog u vezi sa projektom rješavanja infrastrukturnih pitanja i saglasili se da je potrebno konkretnim primjerom pokazati dobre namjere i prednosti pristupanja EU.

Sastancima predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske sa zvaničnicima EU prisustvovao je i šef Misije BiH u Briselu,  Igor Davidović.