latinica  ћирилица
27/05/2015 |  21:47 | Autor: SRNA

K.Mitrovica- Privedena trojica naoružanih albanskih maloljetnika

Kosovska policija privela je večeras trojicu maloljetnih Albanaca koji su u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice napali srpske mladiće, i kod njih našla jedan pištolj i dva noža, izjavio je regionalni komandir policije za sjever Kosova Nenad Đurić, dodavši da je brzom reakcijom policije spriječen veći incident.

Sudiji za prekršaje privedeni su mladići A.P. (16), A.Š. (17) i V.B. (16). Kod njih su pronađeni pištolj, dva noža, zaštitna maska, šal i zastava takozvane "velike Albanije".

Đurić je izjavio da je do tuče u kojoj su učestovovali maloljetnici srpske i albanske nacionalnosti došlo oko 18.15 časova u Ulici Kralja Petra i da je pravovremenom reakcijom policije spriječen incident većih razmjera.

U incidentu nije bilo povrijeđenih, ali su kod privedenih Albanaca pronađeni pištolj, dva noža i, kako je Đurić rekao, još neki predmeti krivičnog djela.

Policija upozorava da će svi oni koji pokušaju da izazovu nerede biti u tome osujećeni, jer je na ulicama sjeverne Kosovske Mitrovice prisutan veći broj patrola.

Gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Goran Rakić zatražio je večeras od Kosovske policije, Kfora i Euleksa da preventivnim mjerama spriječe bilo kakve incidente u tom gradu i destabilizaciju situacije na sjeveru Kosova.