latinica  ћирилица
27/05/2015 |  21:37 | Autor: Blic

Ivanovićeva poslije preokreta u trećem kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Rolan Garosa poslije velike borbe i preokreta protiv Јapanke Misaki Doi - 3:6, 6:3, 6:4.
Ana Ivanović - Foto: Beta/AP
Ana IvanovićFoto: Beta/AP

Ana je jedina preostala srpska takmičarka u singlu poslije eliminacija Aleksandre Krunić, Јelene Јanković i Bojane Јovanovski, koju je porazila Hrvatica Dona Vekić. Vekićeva će biti naredna protivnica Ani u trećem kolu.

U meč je bolje ušla Ana, napravila je brejk u trećem gemu iskoristivši treću priliku i potom ga je potvrdila za 3:1, da bi joj 103. teniserka svijeta uzvratila za 3:3.

To je potpuno poremetilo Anu, Јapanka je anulirala dvije nove šanse za brejk, poslije čega je povela sa 40:0 i drugu priliku iskoristila za 3:5. Pri servisu za set, imala je 40:0 i lijepu priliku da okonča prvi dio borbe poslije 37 minuta, što je i učinila.

Ivanovićeva je igrala previše bojažljivo, kao da je stalno čekala grešku protivnice. I kada bi joj se ukazala šansa, nije uspijevala da iskoristi brejk lopte.

Kad god bi napala osvajala je poene, ali je propustila četiri prilike da oduzme servis rivalki u drugom gemu drugog seta koji je poslije velike borbe od osam minuta pripao Doi za 1:1. Nakon toga malo je nedostajalo da Ana ispusti servis, ali je poništila brejk loptu da bi sredinom seta konačno zaigrala u skladu sa reputacijom.

Pritiskala je protivnicu i iz trećeg pokušaja napravila brejk za 4:2. Međutim, trenutak dobre igre kratko je trajao, jer je Јapanka odmah uzvratila i napravila ribrejk. Viđena je potom borba karakteristična za ženski tenis u kojoj su se gemovi osvajali na servis protivnice, pa je Ana brejkom, trećim uzastopnim na obje strane, došla do 5:3 i potom sigurno odvela meč u treći set.

Borba za treće kolo lomila se sredinom odlučujućeg seta, jer je Ana konačno jedan maratonski gem osvojila na servis Doi za 3:2, a zatim je uzela i četvrti uzastopni gem, te drugim vezanim brejkom povela sa 5:2.

Kao i tokom cijelog meča, opet je morala da se igra sa živcima navijača, pa je dozvolila Јapanki da vrati jedan brejk, ali je zatim na svoj servis prvu meč loptu pretvorila u trijumf.