latinica  ћирилица
27/05/2015 |  19:56 | Autor: SRNA

Bijeljina- Izložba moderne umjetnosti

U Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini danas je postavljena izložba moderne umjetnosti sa 25 slika koje će publika moći da pogleda narednih 15 dana.
Bijeljina: Izložba moderne umjetnosti - Foto: SRNA
Bijeljina: Izložba moderne umjetnostiFoto: SRNA

Kustos Galerije Milijanko Miholjčić kaže da su među 10 autora, čija su djela izložena, uglavnom umjetnici koji žive i stvaraju u Bijeljini.

Nakon teme duhovnosti, nova izložba predstavlja djela modernog slikarstva, a uglavnom su izložene slike rađene uljem na platnu, grafike i crteži.

Specifičnost ove izložbe je što nije imala klasično svečano otvaranje, nego su vrata Galerije otvorena za posjetioce koji uz slike mogu da uživaju i u baladama evergrin muzike, koja je sastavni dio postavke.

- Likovna umjetnost i muzika su u suštini jedno, imaju harmoniju, kompoziciju, ritam i boju, a slike kao i muzika, kao svaka umjetnost, neraskidivo vežu generacije kroz vrijeme - rekao je Miholjčić.

Autori izloženih slika su, osim Miholjčića, Ivana Pantić, Branislav Todorović, Srđan Ćeranić, Bratislav Hedješi, Tanja Mikić, Nebojša Dragić, Ana Babić, Miloš Milidrag i Velizar Krstić.