latinica  ћирилица
25/05/2015 |  19:46 | Autor: B92

Najjeziviji rijaliti program: Učesnici preživljavaju Drugi svjetski rat

Češka televizija “CT” počela je sa emitovanjem rijaliti emisije čija je radnja smještena u Drugom svjetskom ratu.
Aušvic (ilustracija) -
Aušvic (ilustracija)

Naziv ovog rijalitija je “Odmor u protektoratu“ i prati život sedmočlane porodice za vrijeme nacističke okupacije. Učesnici su smješteni u planinskoj brvnari bez struje i vode. Da bi sve bilo u duhu vremena i ambijenta porodica nosi odjeću iz tog vremenskog razdoblja.

“Željela sam da prikažem kako je izgledao život u vrijeme okupacije i da ga učinim što realističnijim“, rekla je jedna od autorki emisije Zora Cejnkova.

Producentkinja emisije Lenka Polkova izjavila je da su pripreme za ovaj rijaliti trajale dvije godine i da se za učešće u emisiji prijavilo više stotina porodica. Producenti serije su izabrali i baku koja je preživjela nacističku okupaciju.

Porodica u ovom rijalitiju moraće da se snađe i sa Gestapo špijunima, kao i sa vojnicima koji će ugrožavati njihove živote, za to vrijeme moraće da se snalaze i sa nedostatkom hrane.

Novinari “Tajmsa“ su se sarkastično našalili: “Srećom, ova porodica neće doživjeti sudbinu 82.309 Јeverja koji su iz protektorata poslati u koncentracione logore“.

Kreatori ovog rijalitija ne vide ništa sporno u tome što žele da upoznaju ljude sa ovim vremenskim razdobljem i Drugim svjetskim ratom.