latinica  ћирилица
12/05/2015 |  20:19 | Autor: B92

Izumi koji su zaradili milione

Ponekad je za poslovni uspjeh potrebnija sreća i početni kapital nego uporan rad. Pogledajte primjere ljudi koji su na izumima osigurali budućnost svojoj porodici.
Izumi koji su zaradili milione    (Foto:cbnc.com) -
Izumi koji su zaradili milione (Foto:cbnc.com)

Koliko god vam se neka ideja činila glupom, moderno je tržište pokazalo da to nema veze sa time hoće li postati unosna ili ne. Vlasnici ovih izuma svakako su imali sreće, a zahvaljujući svojim idejama na kraju su zaradili milione.

Na desetom mjestu najunosnijih izuma našla se igračka koja ima nekoliko ljepljivih nogu i koja bi kada je bacite na zid polako hodala niz sam zid poput nekog čudnog insekta. Ovu igračku je svom sinu kupila jedna majka u Kini. On je kasnije otkupio prava na ovaj izum za 100.000 dolara, a zaradio je mnogo više budući da je prodao oko 250 miliona primeraka ove neobične igračke.

Deveto mjesto zauzima žuti smajli koji je 1971. godine bio veoma popularan u Americi. Braća koja su otkupila ovaj dizajn za samo 45 dolara, vremenom su zaradila preko 50 miliona dolara.

Na osmom mjestu se nalazi igračka Frbi, koja je u devedesetim godinama bila veoma popularna i koja je prodata u više od 40 miliona primjeraka.

Na listi se nalazi i Tamagoči. Igrica u obliku jajeta prodata u preko 70 miliona primjeraka. Ovaj ljubimac je zahtjevao konstantnu njegu, a djeca su ga obožavala.

Plastični štapići želja su takođe bili veliki hit koji je zaradio dosta para, a na samom vrhu ove liste nalazi se kamen ljubimac. Koliko god to nestvarno zvučalo ovaj "ljubimac" je prodat u više od 5 miliona primjeraka i svom tvorcu je donio lijepu zaradu.