latinica  ћирилица
08/05/2015 |  11:11 | Autor: RTRS

Banjaluka: Od 11. do 15. maja besplatni pregledi kože

Udruženje za prevenciju i borbu protiv raka kože "Melanoma u BiH" i ove godine organizovaće "Euromelanoma kampanju", čiji je cilj prevencija i rana dijagnoza raka kože, prije svega melanoma, najmalignijeg karcinoma u humanoj patologiji.

Pregledi promjena kože sumnjivih na tumore - za sve pacijente biće besplatni i bez uputnice, a rad ljekara je humanitaran i bez novčane naknade.

Kampanja će trajati od 11. do 15. maja, a u tom periodu građani Banje Luke moći će da obave preglede u privatnim  ambulantama: ZU Dermatovenerološka ordinacija „Dr Roljić“, ZU Dermatovenerološka ordinacija „Kutanova“ i ZU Dermatovenerološka ordinacija „Prodermis“.

Tokom trajanja kampanje, besplatni pregledi biće organizovani i na Trgu Krajine.

Promocija kampanje 10. maja: U Banjaluci aktivnosti u vezi sa javnom promocijom „Euromelanoma kampanje“ biće održane 10. maja na Trgu Krajine (od 10 do 17 časova). Tog dana, podjelom promotivnih materijala na dva štanda Turističke organizacije grada i održavanjem više radionica učenika Osnovne škole „Ivo Andrić“, Badminton kluba i studenata Akademije likovnih umjetnosti biće promovisan značaj zdravlja.

Grad Banja Luka je odobrio prostor za promociju kampanje i poziva građane da iskoriste priliku i u što većem broju urade besplatni pregled kože.

Pokrovitelji ove kampanja su Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Ministarstvo zdravlja Federacije BiH.