latinica  ћирилица
05/05/2015 |  20:04 | Autor: RTRS

Šestogodišnja djevojčica podijelila lekciju iz humanosti

Kako da pomogne djeci koja nemaju sreće kao ona, dosjetila se šestogodišnja djevojčica Lara Vukosavljević iz Banjaluke i dala svima lekciju iz humanosti.
Šestogodišnja djevojčica podijelila lekciju iz humanosti - Foto: RTRS
Šestogodišnja djevojčica podijelila lekciju iz humanostiFoto: RTRS

Prodajući svoje omiljene i očuvane slikovnice po simboličnoj cijeni, ova šestogodišnjakinja, uz nadzor oca, zaradila je dovoljno da kupi nekoliko životnih namirnica i odnese u Crveni Krst. 

 Kad se ne igra sa drugarima u vrtiću, ova djevojčica, možda mala godinama i rastom,ali velika u namjerama, pomaže siromašnima. Odriče se onoga što njoj treba, da bi kupila drugima što im je neophodno.Prodaje slikovnice.

Lara Vukosavljević: "Došla sam na ideju tako što sam vidjela jednog dječaka, da evo nešto ovdje na nekom dječijem klaviru nešto svira.
I šta si ti onda došla na ideju da mu pomogneš?
Da pomognem siromasima" .

 Prvu veče pred marketom, uz nadzor roditelja, koji je podržavaju , prikupila je 24 marke.

" Otišli smo u market i kupili dvoje brašna i troje ulja, 1 kilu šećera i 4 sapuna"  pojasnila je malena Lara.

"Lara je naš humanitarac, inače naš kućni samarićanin, kako je zovemo. Oduvijek vodi brigu o stvarima kojima ne bi trebalo jedno šestogodišnje dijete" kaže Larina majka, Nataša Vukosavljević.

 Dok ima slikovnica, trajaće i njena prodaja. Iako je cijena simbolična - 1 marku, svi ostavljaju i više.

"Puno toga možemo naučiti od djece danas, divna ti je ideja (obraća se Lari) ja ću podržati tvoju ideju, mogu li kupiti ovu knjigu?, upitala je prolaznica Dragana Damjanović.
"Može", kroz osmijeh je odgovorila Lara.

 Kupljene namirnice Lara će sa porodicom odnijeti u Crveni Krst. Lara nas je podsjetila da za veličinu čovjeka nisu uslov - rast ni godine.