latinica  ћирилица
29/04/2015 |  12:00 | Autor: RTRS

Autor pjesme "Tajno moja" oduševljen Temelkovim izvođenjem

Takmičar X Factora Adria David Temelkov dobio poziv od tekstopisca čuvenog Tošetovog hita “Tajno moja“

Ovogodišnji regionalni šou program X Factor prepun je talenata, što dokazuje i slučaj šarmantnog fitnes trenera iz Makedonije Davida Temelkova koji je svojim glasom očarao cijeli region, uključujući i tekstopisca čuvenog Tošetovog hita “Tajno Moja“ Ognena Nedelkovskog.

Naime, David je odmah poslije emisije u kojoj se predstavio upravo tom pjesmom dobio poziv od Nedelkovskog.

“Nakon emisije gospodin Nedelkovski me je kontaktirao i uputio komplimente. Ne mogu vam opisati koliko sam srećan, budući da obožavam tu pjesmu, a i Toše mi je idol! Rekao mi je kako bi volio da piše pjesme za mene, što je velika čast i nadam se da će se naša saradnja ostvariti. Presrećan sam, ovo je velika stvar za mene!“, kaže David.

Kontaktirali smo i Ognena Nedelkovskog, koji je rekao da je za Davida čuo još kad je kao dječak pjevao na festivalu "Zlatno slavejče".

“Znao sam da posjeduje glasovne kvalitete, ali sam bukvalno ostao bez teksta i bez daha kada sam čuo kako je otpjevao "Tajno moja". Kao tekstopisac ove pjesme znam da zahtijeva izuzetnu emociju, kao i veliki glasovni opseg. Tu "molika" i ti "feneri" i cijelu tu jako tužnu priču, treba doživjeti i adekvatno prenijeti. A to ne može svako. To je mogao samo Toše. Te večeri je David prema meni bio pravo otkriće X Factora i probudio je puno suza. Priznajem, i ja sam plakao, a potom sam poželio da stupim u konakt sa njim, volio bih da napišem pjesmu za njega. Nadam se da će stići do samog kraja ovog
regionalnog takmičenja, a ja bih volio da bude i novi pobjednik“, kaže Nedelkovski.

Sve detaljnije informacije možete pronaći na sajtu xfactoradria.com i na zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/XFactorAdria