latinica  ћирилица
26/04/2015 |  18:18 | Autor: RTS

Pogodila predsjednika mangom u glavu pa dobila stan!

Јedna žena je pogodila predsjednika Venecuele Nikolasa Madura u glavu mangom, ali njegova reakcija bila je potpuno neočekivana – dodijelio joj je stan!

Ženi koja je pogodila predsjednika Venecuele Nikolasa Madura mangom u glavu, kako bi skrenula pažnju na svoj problem sa stanovanjem, biće dodijeljen novi dom, piše britanski Gardijan.

Maduro se vozio autobusom kroz državu Aragva prošlog vikenda. Vozilo se polako kretalo kroz grupu ljudi kada je iznenada voćka na kojoj je bila poruka „Ako možete, pozovite me“ poletela ka predsjedniku i pogodila ga u glavu, prenosi Tanjug.

„Marleni Olivo je imala problem sa svojom kućom. Zvaničnici su je pozvali. Nije mogla da vjeruje da je istina... Odobrio sam stan za tebe, Marleni, u sklopu Velikog venecuelanskog stambenog projekta“, rekao je na televiziji predsjednik Maduro.

Venecuelanski predsjednik, koji je nekad zarađivao vozeći autobus, držao je mango u ruci i obećao da će ga pojesti.

 

Kao i njegov prethodnik, Ugo Čavez, koji je preminuo 2013. godine, Maduro dobija brojne zahteve tokom svojih putovanja, iako je većina njih pisana na papiru, navodi britanski list.

Poput Čaveza, Maduro često lično dodjeljuje kuće, kuhinjske aparate ili penzije Venecuelancima sa niskim primanjima.

Međutim, u nedostatku Čavezovog šarma i sreće sa cijenama nafte, popularnost novog predsjednika bilježi pad od momenta kada je preuzeo dužnost.

Oko 28,2 odsto Venecuelanaca odobrava njegovo vođenje zemlje, prema anketi koju je u aprilu sproveo Datanalisis, što je gotovo upola manje nego kada je postao predsjednik.

Prema istraživanju, 45,8 odsto građana namjerava da glasa za opozicione kandidate na parlamentarnim izborima ove godine, dok 25 odsto podržava vladajuće socijaliste.