latinica  ћирилица
15/04/2015 |  11:40 | Autor: TANЈUG

Putin na Tviteru prati samo sebe

Nalog ruskog predsjednika Vladimira Putina na ruskom prati 1,18 miliona ljudi, dok on prati samo jedan Tviter nalog - sopstveni engleski nalog.

Društvene mreže poput Tvitera, Fejsbuka i Instagrama postale su sastavni dio svakodnevne komunikacije političara, njihovih PR timova sa javnošću.

I dok većina svjetskih lidera ima više miliona pratilaca, a i sami prate mnoge, ruski predsjednik sa engleskog naloga prati devet osoba, a sa ruskog samo sebe, odnosno svoj nalog na engleskom jeziku.

Među odabranima koje Putin prati su (pored njega samog) i premijer Indije Narednra Modi, predsjednik Venecuele Nikolas Maduro, predsjednici Paname i Kolumbije, Rikardo Martineli i Huan Manuel Santos, kao i dvije latinoameričke predsjednice - Dilma Rusef iz Brazila i Kristina Kirhner iz Argentine.

Američki predsjednik Barak Obama je, međutim, ubjedljivo najpraćeniji svjetski lider sa 58 miliona pratilaca, dok on prati čak 644.000 ljudi. Interesantan podatak je i da se Putin i Obama ne prate međusobno.

Bez obzira na to što ruski predsjednik ima oko 56 miliona sljedbenika manje od američkog, Putin se nedavno našao na prvom mjestu među svjetskim liderima na listi najuticajnijih ljudi, koju je nedavno objavio američki magazin "Tajm", na osnovu onlajn ankete.