latinica  ћирилица
06/04/2015 |  15:01 | Autor: TANЈUG

Haker otkrio kako obrisati snimak sa Јutjuba

Rus Kamil Hismatulin otkrio je način kako da obriše bilo koji snimak sa Јutjuba za manje od pola minuta, ali nije zloupotrijebio ovu mogućnost, već je grešku prijavio "Guglu", prenosi Bi-bi-si.

Detaljno uputstvo kako može da skine bilo koji snimak sa Јutjuba pomoću dijela internet adrese, postavio je na svom blogu, ali je prije toga grešku prijavio "Guglu“ koji je to vrlo brzo ispravio i poslao mu nagradu od 5.000 dolara.

Hismatulin se našalio da je pao u iskušenje da, dok ne isprave grešku, obriše sve snimke pop pjevača DŽastina Bibera sa Јutjuba.
"Proveo sam šest sati istražujući. Od tog vremena sigurno sam se par sati borio sam sa sobom da ne očistim Biberov kanal", naveo je Hismatulin.

Uprkos tome što je bilo rano ujutru u subotu kada je "Guglu“ poslao poruku, njihov bezbjednosni tim vrlo brzo mu je odgovorio jer su uvidjeli da bi ovakva ranjivost vrlo brzo mogla da izazove pravi haos.

On je ukazao da je ovakvu manu neko mogao da iskoristi da u vrlo kratkom roku obriše veliku količinu snimaka sa Јutjuba.
"Popravili su sve za nekoliko sati. Nagradili su me i, srećom, nijedan Biberov snimak nije dirnut“, dodao je Hismatulin.