latinica  ћирилица
31/03/2015 |  14:00 | Autor: klix.ba

Nova zgrada Fejsbuka na krovu ima najveći park na svijetu

Kompanija Fejsbuk je dobila novu zgradu u Menlo parku u Kaliforniji koju krasi veliki park napravljen na krovu.

Osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg je sinoć na svom profilu objavio fotografiju novog sjedišta u Kaliforniji, uz opis da su željeli da naprave savršen prostor gdje bi timovi Fejsbuka mogli raditi.

"Željeli smo da naš prostor napravimo tako da imamo osjećaj zajedništva i vezu između naših timova kao što imamo kroz naše usluge širom svijeta. Da bismo to postigli, dizajnirali smo najveći otvoreni sprat na svijetu, odnosno, jednu 'prostoriju' u kojoj mogu boraviti hiljade ljudi. U parku postoji dosta malih zasebnih prostora gdje ljudi mogu raditi, a omogućili smo i lakšu komunikaciju i saradnju", stoji u opisu fotografije.

Na krovu površine 37.000  kvadratnih metara napravljene su staze za šetnju, kao i male baze za odmor i rad. Cukerbeg je dodao da je zgrada jednostavna i nije nekog posebnog dizajna, što su i željeli da postignu.

"Želimo da naš prostor izgleda kao da su radovi u toku. Kada uđete u naše zgrade, želimo da imate osjećaj koliko je još ostalo da se uradi u našoj misiji da povežemo svijet", dodao je Cukerberg.