latinica  ћирилица
28/03/2015 |  14:31 | Autor: SRNA

Na "Policijadi" 350 učesnika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom 4. aprila, Dana policije, organizovalo je Banjaluci "Policijadu 2015", na kojoj u pet sportskih disciplina učestvuje 350 policijskih službenika.
Policijada - Foto: ilustracija
PolicijadaFoto: ilustracija

Zamjenik direktora Policije Republike Srpske Darko Ćulum ocijenio je da policijske igre prolaze u duhu sporta i fer-pleja.

"Takmičenje se odvija u pet disciplina - streljaštvo, mali fudbal, džudo, odbojka i kros. U Upravi za policijsko obrazovanje večeras će biti proglašene najbolje ekipe i takmičari, te dodijeljene nagrade", rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci.

Predstavnik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Anica Јondić istakla je značaj ovakvih dešavanja, kada policija čiji je posao rizičan i opasan, ima vremena da se posveti i nekim drugim aktivnostima.

"Učešće u `Policijadi` dobar je povod da se oni sretnu, takmiče i druže van poslovnih obaveza, što je prvenstveno i cilj organizovanja ovakvih manifestacija, bez obzira na takmičarske rezultate", istakla je Јondićeva.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje Mile Šikman rekao je da je ove godine takmičenje u značajnom obimu poboljšano u odnosu na prethodnu, kako u pogledu broja učesnika, tako i u pogledu sadržaja "Policijade".

"Ovim takmičenjima želimo promovisati i sportsku kulturu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao bitan segment ove djelatnosti. Zastupljene su tradicionalne discipline, kojima se većina policajaca bavi i rekreativno", istakao je Šikman i dodao da fizčka aktivnost od velikog značaja za policijsku profesiju.

Na takmičenju su učestvovali predstavnici svih organizacionih jedinica MUP-a.