latinica  ћирилица
28/03/2015 |  13:35 | Autor: Glas Srpske

Kerkez nastavlja sa prijetnjama Vučiću

Goran Kerkez, koji je osumnjičen da je putem društvene mreže "Fejsbuk" prijetio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, u petak je na svom profilu pozvao građane Srbije na proteste i državni udar.

Kerkez, koji je rodom iz Banjaluke i živi u Austriji, napisao je na svom profilu da je ovo njegova posljednja poruka putem interneta. On je poručio da 9. aprila dolazi u Srbiju da lično brani svoj ugled, čast i obraz koji su mu ukaljali i opominje da ga ne pokušavaju spriječiti, jer se ne boji ni hapšenja, ni smrti, piše Glas Srpske.

"Pozivam Srbski narod da me sačeka sa Srbske strane granice i da se počne okupljati već u poslijepodnevnim satima. Ukoliko me zlikovci pokušavaju da spriječe, pozivam Srbski narod da započne u cijeloj Srbiji sa svakodnevnim protestima, čiji bi cilj bio pozivanje vojske i policije da izvrše državni udar i uvedu vanredno stanje i pohapse sve političare pozicije i opozicije kao i tajkune koji su u zadnjih 30 godina izdali i opljačkali Srbski narod", navedeno je u poruci.

Kerkeza je u srijedu saslušala austrijska policija nakon što je napisao da organizacija "Crna ruka Srbije", na čijem je čelu, organizuje "javni lov" na Vučića, jer je pokušao preko BIA da se osveti Radomiru Počuči, koji je kao dobrovoljac na ratištu u Ukrajini uhapšen 17. marta.