latinica  ћирилица
28/03/2015 |  10:16 | Autor: SRNA

Banjaluka učesnik akcije "Sat za našu planetu"

Grad Banjaluka priključiće se danas najvećoj globalnoj volonterskoj akciji "Sat za našu planetu", kojom se ukazuje na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena.
Sat za planetu Zemlju - Foto: SRNA
Sat za planetu ZemljuFoto: SRNA

U okviru ove akcije večeras će na javnim institucijama, poslovnim zgradama i znamenitim građevinama u gradovima širom svijeta od 20.30 časova po lokalnom vremenu biti isključena svjetla na jedan čas.

U Banjaluci će večeras od 20.30 do 21.30 časova biti isključena svjetla na zgradama Gradske uprave i Kulturnog centra Banski dvor, zatim u Muzičkom paviljonu Parka "Petar Kočić", kao i na objektima Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, "Pošta Srpske" i "Elektrokrajine".

Na sat vremena biće isključena i javna rasvjeta u Ulici Veselina Masleše i u dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Ovu akciju već godina organizuje Svjetski fond za prirodu s ciljem da se uputi snažna poruka da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja klimatskih promjena i očuvanja prirodnih resursa.

Akcija "Sat za našu planetu" prvi put je na globalnom nivou održana 2008. godine, dok je prošle godine nadmašila rekord po broju učesnika, jer je obilježena u 160 zemalja u više od 7.000 gradova.