latinica  ћирилица
28/03/2015 |  09:31 | Autor: Glas Srpske

Skela pala i povrijedila četiri građevinara u Lukavcu

Četiri radnika povrijeđena su u petak ujutro kada se na njih obrušila skela na gradilištu Islamskog kulturnog centra u Lukavcu.
Lukavac- skela povrijedila četiri radnika - Foto: Glas Srpske
Lukavac- skela povrijedila četiri radnikaFoto: Glas Srpske

U ovoj nesreći najteže je povrijeđen Enver Sinanović, a osim njega povrede su zadobili i Nedžad Bajrić, Senad Žigić i Vener Omerović.

- Primili smo četiri osobe i u svim slučajevima radi se o politraumama, odnosno povredama glave, grudnog koša i ekstremiteta. Јedna osoba je ozbiljnije povrijeđena, ali nijedan pacijent nije životno ugrožen - rečeno je u Domu zdravlja u Lukavcu.

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić je rekao da se obrušila drvena ograda na kupoli objekta i četiri osobe su povrijeđeni, te da je obavljen uviđaj uz prisustvo nadležnog tužilaštva.

Direktor preduzeća "Sagra" iz Stjepan Polja kod Gračanice koje je izvođač radova na gradilištu Islamskog centra u Lukavcu, Sabahudin Avdić kazao je da još nije utvrđen uzrok obrušavanja skele i oplate na ovom objektu u izgradnji. Prema njegovim riječima, do nesreće na gradilištu došlo je prilikom skidanja šalunga i oplate sa kupolastog dijela objekta na gradilištu. 

Slična nesreća dogodila se i krajem januara u Sarajevu, kada je takođe došlo do obrušavanja skela i tom prilikom dva radnika su poginula, a više ih je povrijeđeno.

Nastradali su radnici preduzeća "Famus gradnja" iz Tešnja Enes i Razim Halilović.

- Gledali smo kako su naše kolege zajedno sa zidom pale na zemlju. Prizor je bio stravičan - pričali su radnici "Famus gradnje" poslije nesreće.