latinica  ћирилица
13/03/2015 |  20:09 | Autor: Agencije

Indija: Ostao bez mlade jer nije znao da sabira!

Mlada u jednom indijskom selu napustila je vjenčanje kada je shvatila da njen budući muž ne zna da riješi najjednostavniji matematički zadatak.

 Eh, da je pazio više na časovima matematike... Јedan mladoženja u Indiji je na pitanje koliko je 15 plus šest, rekao 17. Kada je čula odgovor, mlada je otišla sa vjenčanja.

Porodica mladoženje pokušala je da ubijedi mladu da se vrati, ali ona je odbila, jer je lagao o svom obrazovanju, naveo je policajac Rakeš Kumar.

“Mladoženjina porodica nas je držala u neznanju o njegovom slabom obrazovanju. Čak i prvačić može da odgovori na to pitanje“, objasnio je mladin otac Mohar Sing.

Vjenčanje u selu Rasulabad, blizu industrijskog grada Kanupura, u sjevernoj indijskoj državi Utar Pradeš, završeno je tako u srijedu zbog pogrešne računice.

Porodice su vratile sve poklone razmijenjene prije venčanja, a između porodica je poslije nesporazuma posredovala policija.

Većinu brakova u Indiji ugovaraju porodice, a mladenci, osim kratkih sastanaka, rijetko imaju priliku da se bolje upoznaju prije svadbe.

Јedna mlada se prošlog mjeseca udala za gosta na svadbi, pošto je njen nesuđeni muž dobio napad na vjenčanju. Mladoženjina porodica je krila da ima epilepsiju. Dok je on bio na putu za bolnicu, mlada je pitala jednog od gostiju da ga zamijeni i vjenča se sa njom.