latinica  ћирилица
03/03/2015 |  21:03 | Autor: Agencije

Šef papine bezbjednosti: Postoje prijetnje ID pred dolazak u Sarajevo

Šef vatikanske bezbjednosne službe Domeniko Đani, ocijenio je, govoreći o skoroj posjeti papa Franje Sarajevu, da postoje određene prijetnje Islamske države, objavili su Katolički štampani mediji.
Papa Franjo - Foto: AP
Papa FranjoFoto: AP

Ne precizirajući o kakvim je tačno prijetnjama riječ, ususret planiranoj papinoj posjeti Sarajevu 6. juna ove godine, iz KTA su nakon sastanka šefa izaslanstva zaduženog za bezbjednost iz Vatikana u papinskoj nuncijaturi u Sarajevu, predstavnika katoličke Crkve u BiH, te bezbjednosnih agencija, istakli da ne postoji prijetnja papa Franji ili Svetoj Stolici.

"Domeniko Đani rekao je da ne postoji nikakva prijetnja papi Franji ili Svetoj Stolici, osim određenih saznanja o prijetnji iz ID", naveli su iz KTA.

Đani je izrazio zadovoljstvo saradnjom svih s kojima se susreo i zahvalio svojim kolegama iz bezbjednosnih službi u BiH za spremnost na izmjenu informacija i otvorenost za dolazak papa Franje.

Sagovornici su istakli da treba maksimalno poticati dolazak vjernika koji žele doći u Sarajevo 6. juna na susret s papom Franjom.

Četvoročlano vatikansko izaslanstvo u Sarajevo je stiglo u nedjelju. Pripremajući pohod papa Franje imali su priliku da razgovaraju s najvišim crkvenim predstavnicima kao i s predstavnicima vlasti, te su obišli sva mjesta koja su predložena za pohod papa Franje.