latinica  ћирилица
03/03/2015 |  18:58 | Autor: novosti.rs

Djevojka ubijenog Nemcova: Ne želim da pričam o tome (VIDEO)

Ana Durickaja, djevojka ubijenog ruskog opozicionara Borisa Nemcova, kao i jedini svjedok njegovog ubistva u petak uveče u Moskvi, avionom je prebačena iz ruske prijestonice u Kijev

Durickaja, koja je sa Nemcovim bila oko tri godine u vezi, izjavila je za nezavisnu televiziju ''TV Rain'' kako ju je policija držala pod stražom u stanu prijatelja u Moskvi, kao i da nije smjela slobodno da se kreće. Ona je istakla da su je organi reda tri dana ispitivali, iako joj nije rečeno zašto je drže.

- Rekla sam im sve moguće. Ne želim da odgovaram na pitanja što se dogodilo na mostu. Ne želim da pričam o tome. U teškom sam psihičkom stanju. Osjećam se loše. Nisam nikoga vidjela. Ne znam odakle je došao. Bio nam je iza leđa, govori Durickaja, istakavši da je željela da se vrati kući, jer joj je majka bolesna.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Јevgenij Perebijnis izjavio kako je 23-godišnja manekenka prebačena u Kijev pošto je konzulate te zemlje u Rusiji ''učinio sve da bi je vratili kući'', javlja novinska agencija Interfaks.