latinica  ћирилица
03/02/2015 |  16:38 | Autor: Agencije

Megajahta za bogatašice

Luksuzne privatne jahte osmišljavaju se da bi se ugodilo muškarcima, a prilikom njihovog dizajniranja uopšte se ne razmišlja da bi možda i neka žena sa debljim novčanikom mogla da je kupi, kaže dizajnerka Lidija Bersani. Imajući to na umu kreirala je prvu megajahtu za bogatašice.

 Bijela jahta biće 80 metara dugačka, a unutrašnjost i spoljašnjost biće ukrašeni kristalima, zlatom, krznom i cvjetnim aranžmanima. Zvaće se "La Belle", odnosno „Ljepotica“. 

Dizajn jahte kombinuje zaobljene ivice i linije, cvjetne aranžmane, prostrane staklene površine, velike pozlaćene mozaike, lustere od „svarovski“ kristala.

Na mnogim mjestima korišćene su razne vrste dragulja i oniksa. Namještaj je ručno pravljen od raznih plemenitih vrsta drveta.

„Primjetno je da je jahta osmišljena u izrazitom Bersani stilu - romantična je i topla. Bijela i zlatna boja su dominantne. Unutrašnjost je bogato ukrašena sa elementima koji obezbjeđuju komfor prije svega“, kaže dizajnerka Lidija.

Inače, sa šest luksuzno opremljenih spavaćih soba, jahta je namijenjena za 12 osoba. Glavna spavaća soba nalazi se na drugoj palubi i izuzetno je opremljena.

Ogroman, okrugao krevet sa baldahinima zauzma centralno mjesto. Osim toga, vlasnica će u svojoj spavaćoj sobi imati privatnu terasu, debele zavjese, zlatni ukrasi i cvjetni tepisi.

Pored još pet spavaćih soba, gosti mogu da uživaju u spa prostoriji sa bazenom za hidromasažu, saunom, hamanom i bazenom sa hladnom vodom. Ima i manja prostorija za vježbu sa pristupom spoljnom đakuziju.

Postoji i biblioteka sa kaminom, salon za ljepotu, diskoteka, bioskop i nekoliko barova.

Svaka od pet paluba ima spoljni dio za opuštanje i sunčanje. Sve su povezane liftom i stepeništima. Naravno, na gornjoj palubi postoji i mjesto za slijetanje helikoptera.

Što se cijene tiče, Bersanijeva je rekla da nažalost još nije poznato koliko će koštati.

„Ideja da se napravi izuzetno luksuzna jahta sa zlatnim ukrasima, 'svarovski kristalima', dragim kamenjem i drugim skupocjenim materijalima. Sigurna sam da neće biti jeftina“, istakla je dizajnerka.