latinica  ћирилица
02/02/2015 |  12:30 | Autor: vecernjenovosti

Sprej za brži i bolji san

Svi koji imaju problem sa nesanicom napokon bi mogli odahnuti, jer je na tržište lansiran sprej "Sprayable Sleep" koji se nanosi sat vremena prije odlaska u krevet.

Tvorci ovog spreja koji su već stvorili "kofein u spreju" garantuje da će novi proizvod pružiti ugodne snove. Riječ je o aminokiselini tirozin i melatoninu, hormonu koji  stvara organizam kako bi regulisao cikluse spavanja i budnosti. Melatonin je ključan sastojak, a već postoji i kao tableta za istu svrhu.

Ali, tvorci "Sprayable Sleep" kažu da bi njihova metoda mogla biti pravo rješenje jer se melatonin u tabletama nalazi u znatno višim dozama nego što tijelo treba, te da ga jetra znatno brže čisti iz organizma. Otpuštanje melatonina polako u tijelo kroz kožu znatno je prirodniji način koji ujedno bolje reguliše rad žijezde u mozgu, epifize.

Vrijeme će pokazati da li će sprej funkcionisati bolje od pilula, a svi koji imaju problema sa nesanicom veoma su zainteresirani za ovaj proizvod. Do sada je 2.200 korisnika podržalo nastavak tog projekta.

Doza spreja za 30 dana košta 15 dolara.