latinica  ћирилица
27/01/2015 |  15:59 | Autor: Glas Srpske

Više klinika na novoj adresi

Zbog rekonstrukcije Centralnog medicinskog bloka Univerzitetske bolnice - Klinički centar (UBKC) Banjaluka preseljene su pojedine organizacione jedinice tog bloka.
 - Foto: RTRS
Foto: RTRS

Uprava UBKC je zbog rekonstrukcije trenutno smještena u adaptiranom prostoru Klinike za infektivne bolesti, dok se Služba za javne nabavke i istraživanje tržišta i Služba za praćenje projekta izgradnje i rekonstrukcije nalazi u prostorijama zgrade Maternite.

Iz UBKC podsjetili su da je od 15. januara Dnevna bolnica Klinike za onkologiju počela da radi u prostoru Zavoda za nuklearnu medicinu i bolesti štitne žlijezde, dok se Kabinet za strabizam Klinike za očne bolesti nalazi u Klinici za očne bolesti, odnosno u zgradi CMB-a, na četvrtom spratu.

Audiološki kabinet Klinike za bolesti uha, grla i nosa preseljen je u prostor Klinike za bolesti uha, grla i nosa, a ambulanta za oralnu hirurgiju Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju započela je sa radom od 19. januara na četvrtom spratu u prostoru Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju.

Hematološka dnevna bolnica Klinike za unutrašnje bolesti preseljena je u Odjeljenje hematologije Klinike za unutrašnje bolesti.

Iz UBKC naglasili su da izmještanje organizacionih jedinica ne utiče na proces rada, te da će svi pacijenti dobiti potrebnu medicinsku uslugu bez obzira na preseljenje.

Saobraćaj
Iz UBKC saopštili su da su Odjeljenju za komunalne i stambene i poslove saobraćaja Gradske uprave Banjaluka podnijeli zahtjev za izmještanje trase saobraćajnih linija u krugu bolnice.

- Zbog toga će doći i do redukcije intenziteta saobraćaja i smanjenja parking mjesta na ovoj lokaciji - navedeno je u saopštenju.