latinica  ћирилица
01/12/2014 |  17:18 | Autor: RTRS

RTRS najgledaniji u Srpskoj

Najgledanija televizija na području Srpske u novembru bila je Radio-televizija Republike Srpske. Agencija Nilsen izračunala je da je udio naše medijske kuće u gledanosti bio 14,90 odsto.

I prema kriterijumu cjelodnevnog udjela u gledanosti, rezultati svjedoče da ste i tokom prošlog mjeseca najviše vjerovali Radio-televiziji Republike Srpske. U 19.30 bili ste uz naš Dnevnik 2, koji je ujedno, prema podacima o rejtingu i udjelu u gledanosti, najgledaniji sadržaj u Srpskoj u novembru.

I u prethodnih 30 dana budili ste se uz Јutarnji program naše televizije. Potvrđuje to i podatak da je udio u gledanosti našeg programa u ranim jutarnjim časovima 28,76%, prema kojem je naš Јutarnji program i dalje na vrhu liste najgledanijih jutarnjih programa u Srpskoj.

Tačno u podne vrijeme je za Dnevnik 1, koji je sa udjelom u gledanosti od 23,44% apsolutni pobjednik u kategoriji podnevnih informativnih emisija.

Među emisijama koje se emituju u popodnevnim časovima Srpska danas i dalje suvereno drži poziciju broj jedan. Sa udjelom u gledanosti od 29,29 odsto duplo je gledanija od emisija koje se u ovom terminu emituju na komercijalnim televizijiama.

Podaci agencije Nilsen pokazuju da su, prema rejtingu, na vrhu ljestvice sedmičnih emisija Pečat, Indirektno, Krug, a slijede ih i ostale emisije koje svake sedmice nastaju u našoj produkciji.

I u novembru ste gledali naš serijski i filmski program. Najviši rejting imale su serije Vojna akademija, Јagodići, Samac u braku, a iz epizode u epizodu bili ste i uz Zduhač i Institut za dame.

U programu naše televizije izabrali ste i sportske sadržaje. Posebno se izdvajaju aktuelnosti sa fudbalskih terena. Sa udjelom u gledanosti od 20,85% najgledanija je kvalifikaciona utakmica Srbija-Danska, a slijede i utakmice Lige šampiona i Lige Evrope.