latinica  ћирилица
18/06/2014 |  13:37 | Autor: Agencije

Tri recepta za vitku liniju

Voda nije samo obično piće kojim gasimo žeđ, ona je ujedno najbolji čistač tijela i čuvar vitke linije. Dvije čaše vode prije obroka ubrzavaju topljenje kilograma, bez dodatnih promjena u načinu ishrane, tvrde njemački stručnjaci.

Veća količina popijene vode u toku dana smanjuje osjećaj gladi a samim tim i unos kalorija. U isto vrijeme, povećava se potrošnja energije u organizmu i ubrzava topljenje masnih naslaga, tvrde naučnici s univerzitetskog medicinskog centra "Karite" u Berlinu.

Da bi se podstaklo eliminisanje štetnih materija iz organizma, poželjno je da se u vodu dodaju kriške krastavca, agruma ili borovnice jer ove namirnice ubrzavaju metabolizam.

Kako da napravite prirodan diuretik?

1. U bokal vode ubacite pet do šest kriški isječenog krastavca i ostavite da odstoji barem dva sata. Poslije toga možete lagano da pijuckate ovaj ukusni napitak bogat kalijumom i vitaminima A i C. Već poslije nekoliko dana primijetićete i prve rezultate.

2. U svaku čašu vode koju pijete tokom dana, dodajte nekoliko tankih kriški limuna ili narandže, sačekajte nekoliko minuta pa je popijte. Vitamin C ubrzava sagorijevanje masti zbog čega ćete brže da izgubite suvišne kilograme i obnovite energiju.

3. U litar vode ubacite šaku isjeckanih jagoda i borovnica i dodajte pola kašičice bibera. Ovaj slatko-ljut napitak pospješiće brže topljenje masnih naslaga, jer kapsaicin iz bibera ubrzava metabolizam i istovremeno stvara osjećaj sitosti.