latinica  ћирилица
27/05/2014 |  09:27 | Autor: SRNA

Nedić: Slijedi uništavanje pokvarene hrane

U Šamcu će u narednom periodu na bezbjedan način biti uništena pokvarena hrana životinjskog porijekla, kao i velika količina hrane za životinje, dogovoreno je jutros na sastanku članova opštinskog Štaba za vanredne situacije sa direktorom Veterinarskog instituta Republike Srpske "Dr Vaso Butozan" Dragom Nedićem.

Članovi Štaba jutros su sa Nedićem analizirali situaciju u ovoj opštini u vezi sa zbrinjavanjem uginulih životinja, evakuacijom i zdravstvenom zaštitom životinja koje su zbog poplave izmještene sa ovih prostora.

"Dogovorili smo da se u narednom periodu na bezbjedan način uništi preostala hrana za životinje, da ne bi predstavljala zravstveni rizik i da ne širi neprijatan miris oko kojeg se okupljaju glodari. To će za nekoliko dana biti uništeno", rekao je Nedić.

Nedić je napomenuo da danas u Šamcu boravi brojna ekipa iz Veterinarske komore Republike Srpske, koja će sa lokalnim veterinarima obići sve veće farme, utvrditi zdravstveno stanje životinja i po potrebi intervenisati.

On je istakao da je najvažnije da je uklonjen veliki broj uginulih životinja u Šamcu, te da preostaje još uklanjanje pojedinačnih slučajeva.