latinica  ћирилица
18/05/2014 |  18:15 | Autor: RTRS

Stanić: Epidemiološka situacija u Doboju nesigurna

Trenutna epidemiološka situacija u Doboju je nesigurna, ali su u toku sve mjere na stabilizaciji tog stanja, izjavio je danas direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Slobodan Stanić.
Slobodan Stanić - Foto: RTRS
Slobodan StanićFoto: RTRS

Stanić je rekao da je već danas dezinfikovano nekoliko ulica iz kojih se voda povukla i koje su očišćene od naslaga mulja i blata.

"Obišli smo grad. Većem broju građana smo rekli da požure sa čišćenjem u kojem im, za sada, predstavlja problem to što nemaju dovoljno tehničke vode za pranje i čišćenje", naglasio je Stanić.

On je podsjetio da se u Doboju nalazi i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, te da se u koordinaciji sa predstavnicima Vlade Srpske i Kriznog štaba u cijelosti sagledalo stanje na terenu, dodajući da je u ovom timu bilo više epidemiologa.

Stanić je istakao da će sutra građanima Doboja biti dostavljen veći broj rukavica za čišćenje, te da se insistiralo na većem broju cisterni sa tehničkom vodom.

On je rekao da je održan sastanak sa predstavnicima komunalnih preduzeća u vezi sa odvoženjem ogromnih količina otpada, i da je ta aktivnost počela.

Stanić je naglasio da će se i dalje pratiti epidemiološka situacija u Doboju./