X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Pečat
politički magazin
Pečat
21:15
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
Pečat

"Pečat" u novu sezonu ulazi s provjerenom ekipom novinara i istim ciljevima. Da budemo najgledaniji politički magazin u Srpskoj i neka vrsta ogledala naše stvarnosti.

Praćenje i analiza političke scene u RS i BiH, svakondevni problemi ljudi, složena socijalna i ekonomska situacija, perspektive RS, samo su neke od tema. Nećemo zatvarati oči na primjere korupcije u javnom sektoru i preduzećima, takođe se nećemo ustručavati da afirmišemo mlade ljude i istaknemo primjere uspješnog privrednog poslovanja. Zbog interesa javnosti i posebnog senzibiliteta koji naši gleadoci imaju prema neriješenim predmetima ratnih zločina, kao i do sada pratićemo i kritički se osvrtati na rad sudova i tužilaštava, posebno Suda i Tužilaštva BiH. Ne treba smetnuti s uma činjenicu da se na osnovu donesenih presuda piše istorija o dešavanjima tokom rata 92-95. u BiH, a srpski narod u BiH ničim nije zaslužio etiketu "genocidnog". Dešavanja iz regiona kao i refleksije svjetskih događaja takođe će biti zastupljeni u "Pečatu".

U novoj sezoni emisija "Pečat" naša namjera je da iskoračimo u sadržaju i načinu prezentovanja priča. Kao i prethodnih sezona, uvažićemo i glas naših gledalaca, sugestije i prijedloge rado prihvatamo i pretačemo u novinarsku priču.

Bez lažne skromnosti,  možemo da istaknemo da je "Pečat" u proteklih godinu dana dao pečat vremenu. Analizirali smo rad javnih preduzeća u Srpskoj, predviđali naredne korake na političkoj sceni, otvarali priču o manipulacijama u procesu traženja nestalih i odškrinuli zabranjena vrata OHR-a. Naravno, ima i onih koji nas ne vole i podmeću klipove. Mi ih razumijemo i pozivamo da nas i ubuduće redovno gledaju. Nastavićemo da radimo odgovorno i profesionalno, nećemo da štedimo nikoga, govorićemo jasno i bez uvijanja, zato mislim da će emisija "Pečat" i dalje biti rado gledana emisija u domovima građana Republike Srpske.

Urednica emisije: Nada Veletić

Redakcija: Informativni program

Kontakt: