X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
LJudovanje
sa Veselinom Gatalom
LJudovanje
23:20
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
LJudovanje

Nova sezona serijala „LJudovanje“ i u ovom ciklusu će pokazati da ne postoje ni „obični“ ni „mali“ ljudi. Serijal poseban po svojoj jednostavnosti i neposrednosti imaće, i dalje, za goste ljude koji će, u opuštenoj, gotovo kućnoj atmosferi, na neobično jednostavan način iznijeti pred nas svoja razmišljanja i stavove. Bez straha od politike, ali i bez odmaka od svakodnevnice, gosti će, kao i do sada, imati priliku da govore o njima važnim temama, o situcijama u kojima se često ćuti i stvarima o kojima se stavovi iznose uglavnom kod kuće i u umjetničkim, blogerskim, novinarskim i drugim „fahovskim“ krugovima. Kao i do sada, o političkim, kulturnim, sportskim, novinarskim i drugim temama govoriće razni profili ljudi: laici i doktori nauka, nutricionisti i konzumenti, kreatori politika i njihovi birači, bez podjele ljudi na one koji treba da govore i one koji moraju ćutati. „LJudovanje“ će, i dalje, ostati emisija u kojoj čovjek ne mora biti u pravu da bi rekao šta misli, sve dok njegova sloboda izražavanja ne zadire u slobode drugih. „LJudovanje“ je emisija javnog RTRS servisa, koji po definiciji, opredjeljenju i programskim načelima nastoji ponuditi svojim gledaocima razne stavove i, ako je moguće, dijametralno suprotna gledanja na bližu okolinu i svijet, ljudske odnose i politiku. Funkcija našeg i Vašeg javnog RTV servisa se i ogleda u nastojanju da služi svojim gledaocima, djeluje poučno, vaspitno, obrazovno, ali da u isto vrijeme ponudi širok spektar promišljanja i priliku da svi preispitamo svoje stavove i uvjerenja, suočavajući ih sa stavovima drugih i drukčijih, onih koji ne misle ni slično, a kamo li isto što i mi. Na taj način možemo izgraditi svoj stav ili ga nadograditi, možda uz jake argumente i promijeniti, u sadejstvu i nadopunjavajući ih stavovima i mišljenjima drugih, ne proglašavajući ih unaprijed nevažnim i nerelevantnim.
Urednik i voditelj Veselin Gatalo, uređivačka i snimateljska ekipa serijala „LJudovanje“, redakcija RTRS-a  unaprijed se raduje druženju sa Vama, bez obzira na to da li ćete biti naši gosti ili gledaoci. 

Redakcija: Informativni program

21:50 | petak, 20. Јuli
Sa Veselinom Gatalom
Duško Tadić je u Den Hagu postao „zamorac“, primjer na osnovu kojeg su osuđivani (ne suđeni) srpski optuženici za ratne zločine. Ni kriv ni dužan osuđen na 20 a odrobijao je 15 godina. U međuvremenu je dokazao da je Dragan Opačić, u sarajevu mučeni i instruisani srpski vojnik, ključni svjedok optužbe, lagao. Upoznaćemo njemački zatvor sličan onima iz vremena SS-a i Trećeg Rajha, sistem koji potplaćuje lažne svjedoke državljanstvom a one koji to odbiju protjerivanjem iz NJemačke, bratsku izdaju i srpsku zlobu, saznaćemo puno toga što ne bismo htjeli ni vidjeti ni znati. Ipak je bolje znati nego ne znati, da neke stvari ne bismo ponovili, ili, ako ništa, da ih ne učimo na svojoj koži. Zato pogledajte strašnu ljudsku i hašku priču koja će uskoro postati knjiga, ispovjest prvog i tada najpoznatijeg haškog optuženika i osuđenika, Duška Tadića.